bugün

entry'ler (2213)

honda msx 125

2023 modeline sahip olduğum motordur ve şu andaki liste satış fiyatı 128.000 liradır ama iğrenç bir sistem ve devlet zafiyeti yüzünden daha pahalıya satılması muhtemel. ben çok seviyorum teknik detayları webde çok zaten ben kendi deneyimimden bahsedeyim. Adına kırmızı tay koydum. Canlı, küçük, enerjik, çevik her yere girebilir, artçıyla top speed alır, dönüşleri çok iyi alır yani gidon manevra yeteneği çok güzel, dengeli, en iyi özelliği neredeyse hiç yakmıyor en tasarruflu motorlardan ilk 3 de olabilir. 100km/h 2litre bile yakmıyor. deposu şuanda 200 liraya falan fulleniyor ben 1 ya da 2 haftada bir fullüyorum. görünüşü çok tatlı sanırım abd'deydi msx çeteleri var bir sürü motoru alıp parçalarını söküp renkli renkli modifiyeleyip takılıyorlarmış. Bunun dışında dayanıklı zaten cb250r modelindeki parçaların çoğu ondada kullanılmış. eksi yönü ise sadece arka abs si var tekerler de çok kaliteli değil maalesef bi su birikintisi görsün sizi atabilir üstünden bunu bilerek kullanmak lazım. Yağmurlu havalarda vs araç takip meksefesine bir tık da mesafeli sürmek lazım dururken biraz kayabiliyor. zaten çok hafif bir motor. bir de ilk 5000 kilometreden sonra hızla yükseltmek istiyorsun çünkü kabiliyetin arttıkça msx yetersiz geliyor. 125cc zaten başlangıç motoru için çok ideal ama 125 cc sekmeninde biraz pahalı o fiyata 250 cc motor almakta mümkün. açıkçası Bu kadar çabuk değiştirmek isteyeceğimi ön görseydim 250 cc alırdım. büyük motoru olanlar baya seviyor msx imkan olsa şehir içi bunu alır kullanır rahat ederdik diyorlar. karavana atacaksın arkaya Türkiye turuna çıkacaksın diyenler de oluyor. artılarını eksilerini yazdım umarım faydalı olur birlerine. Rastgele..

şaka olmadığı için komik editi: çok iri biriyseniz msx' i boşverin çünkü yarısı götünüze kaçmış gibi duracaktır.

Şaka olmadığı için komik değil editi: bugün motoru yeni sahibine gidiyor. En büyük vedalar noterde oluyormuş arkadaşlar. Haydi rastgele..

kardeş sevgisi

geçen milli piyangoya bakıyordum ne kadar olmuş diye. 400 milyon olduğunu gördüm başladım hesap yapmaya çok detaylı bir hayal kurdum.( daha biletim yok zaten tam 400 lira mk) sonra dedim ki ya tam değil 200 milyon çıkarsa. kafamda ki planda bişiler çıkarmam gerekiyordu ama çok teferruatlı ve mükemmel bir hayaldi aralarından bir tek abimi eledim. (ona ayırdığım tutar da kesinlikle 1/2 değildi) ahhah.

youtube keşfet

olum benim keşfetimde niye sadece hayvanlar çıkıyor insan araya farklı bir kaç bişi atar derken pallas kedisi gördüm şimdi ona bakıyom.

en müslüman özelliğinizi yazın

duştan sonra gusül alma alışkanlığım var.

kendi poponu okşarken kendini yakalamak

Bir garip olay.

kurana göre dünyanın düz olması

Bakara suresi 22 ayet.

Tefsiri şu şekildedir.

Yüce Rabbimiz, sadece kendisine kulluk etmesi için yarattığı insanı yeryüzünde başıboş ve çaresiz bırakmamıştır. Kâinatı onun hizmetine vererek, insanın bedenî ve ruhî bütün ihtiyaçlarını karşılayacak muazzam bir nizam kurmuştur. Kur’ân-ı Kerîm bu muhteşem nizamın mâhiyetini beyân eden ilâhî kelamdır. işte âyet-i kerîmede bu nizamdan bir kesit takdim edilmektedir:
Ayette geçen ilk kelime اَلْاَرْضُ (arz)dır. Toprak için de kullanılan arz kelimesi, sözlükte “yiyip bitirme”, “sarsma” ve “çiğneme” anlamlarına gelmektedir. Hz. Ali’nin ifadesine göre, “içinde bulunan her şeyi yiyip yok ettiği için”; bir başka görüşe göre ise, “ayak ve tırnaklarla çiğnendiği için” toprağa arz ismi verilmiştir. Üzerinde yaşadığımız gezegene de yukarıdaki kök anlamlarından hareketle arz denmiştir. Aslında dünyamız, bir “su gezegeni” olmakla birlikte, kendilerini dört bir yandan karaların kuşatmış olduğunu gören kadim insanlar Yerküre’yi arz diye adlandırmış ve asırlarca Yerküre’nin sathının -birtakım su kaynakları dışında- tamamen kaya ve topraktan oluştuğuna inanmışlardır.
Allah Teâlâ, şu anki Yerküre’yi meydana getirirken, onu üzerinde rahatça hayat sürdürebileceğimiz bir döşek şeklinde düzenlemiştir. Aslında kararsız, sebatsız, oynak bir ateş koru olan Yerküre, zamanla suyun fevkinde ve yumuşaklıkla sertlik arası bir kıvama erişmiş; canlıların, üzerinde yerleşip yaşamasına, huzur ve karar bulmalarına elverişli hâle gelmiştir. Yeryüzündeki dağlar, sert kayalıklar ve denizler gibi “döşek” mefhumuna aykırı gözüken kısımlar ise, yeryüzünün döşek gibi kullanılmasını sağlayan bölgelerdir. Nitekim “Biz yeryüzünü bir döşek yapmadık mı? Dağları da onu sağlam tutan birer kazık” (Nebe’ 78/6-7) ayetinde, dağların arz döşeğini istikrarlı bir şekilde tutan birer “kazık” olduğu belirtilmiştir.

uludağ sözlük te birinin osurması

Ahahahhahaha. Böyle şakalara niye çok gülüyorsun perisi is here.

oropsu çocuklarıyla mücadele derneği

Mücadelen mücadelemizdir.

(bkz: ara elaman)

günaydın küçük ipneler

AHAHAHH. BAZILARI iBNEYE DEĞiL DE KÜÇÜĞE ALINMIŞ.

devletin sözlüğü de izlemesi

Cia: kill him!!
- Bahattin abi ne oldu ya ?

yeni zamla gelirini finanse etmek

yapılan her zam ile yeni gelir ve hali hazırdaki giderlerin belirlenmesi için yapılan planlamadır.

arkadaşlar geçen giderlerimin hesabını yaptım ve fark ettim ki benim bir gelirim yokmuş. tşk.

zeynep bastık ın buzdolabında yarım limon olması

krem şanti gördüm.

tat ketçap mı o?

günaydın sözlük

masadayız hocam. günaydın.

yolum uzun gör güzelim
vakit doldu ben gideyim
küçük yaşta ağlar oldum
fırtınamsın benim
sen estikçe ben titrerim

içimden geldi..

morria vs eskiamaeksikbiri

Tamam abartma kanka.

morria nın elimizde büyümüş olması

Arkadaşlar mecaz yapıyor. Tabi ki beni beşikte sallamadılar.

teni bebek götü gibi olan erkekler

bunlarda genelde kız güzelliği olur. çünkü güzelliklerini anneden almışlardır. 10/10 şanstır bence.

kadınlar bir erkekte neye bakar

karakter de dahil ise ben göte bakıyorum.

yazarların ruh halini anlatan görsel

görsel

bugün çok mutluyum sözlük

görsel

sabaha bir şarkı bırak

Glass Animals - You look so broken when you cry (Heat Waves) (Lyrics)